جراحی بینی کج
درباره جراحی بینی کج
جراحی بینی کج : کج شدن بینی می تواند بر اثر عوامل مادرزادی یا اکتسابی همچون برخورد ضربه یا تصادف باشد. از آنجایی که بینی در مرکز صورت قرار دارد ، زمانی که دچار ایراد های ظاهری شود ، تناسبات صورت را تحت تاثیر قرار داده و از حالت تقارن خارج خواهد شد. به همین دلیل افرادی که استخوان بینی شان کج است ، همواره به دنبال راه درمانی آن هستند. اما باید گفت که تنها راه درمان کجی بینی جراحی است.
دلایل کج شدن بینی
همانطور که گفتیم کجی بینی می تواند بر اثر عوامل مختلفی پدید آید. برخی از این عوامل عبارتنداز :
- برخورد ضربه های شدید به بینی در حوادث رانندگی یا ورزش های رزمی و دعوا
- زمین خوردن
- همچنین ممکن است به صورت مادرزادی استخوان بینی صاف نباشد و به صورت کج تشکیل شود.
لازم به ذکر است غالباً ضربه های وارد شده به بینی با درد ، شکستگی و خونریزی شدید همراه است.
آیا کجی بینی همان انحراف بینی است ؟
خیر – کجی و انحراف بینی دو مشکل مجزا هستند. در حقیقت کجی بینی از عمل های زیبایی محسوب می شود و به همین دلیل بیمه بابت آن هزینه ای پرداخت نمی کند. اما انحراف بینی از عمل های درمانی به حساب می آید و افراد می توانند بخشی یا همه هزینه آن را از بیمه خود دریافت کنند.
کج شدن بینی تنها در ظاهر بینی مشکل ایجاد می کند و معمولا مشکلات تنفسی در پی نخواهد داشت. اما در برخی موارد ممکن است شدت آن به قدری باشد که سبب بسته شدن یکی از حفره های بینی شده و تنفس فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.
در مقابل انحراف بینی تنها بر اثر کج شدن تیغه بینی بوده و از لحاظ ظاهری مشخص نیست. البته گاهی اوقات ممکن است بیمار به طور همزمان با کجی و انحراف بینی مواجه گردد.
مراقبت های بعد از جراحی بینی کج
پس از جراحی بینی همه بیماران با شدت های مختلف با عوارض همچون درد ، تورم و کبودی مواجه خواهند شد که برای کنترل و کاهش آن ها راه کار هایی وجود دارد. این مراقبت ها عبارتند از :
- ممکن است پس از رینوپلاستی با حالت های سرماخوردگی همچون گلودرد مواجه شوید. این مورد کاملا طبیعی بوده و به دلیل لوله بیهوشی است که زمان عمل در گلو قرار داده شده. مصرف مایعات گرم به بهبود گلودرد شما کمک می کند.
- اگر احساس درد داشتید می توانید از مسکن هایی که پزشک تجویز نموده استفاده نمایید. به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک از هیچ مسکن و دارویی مصرف نکنید.
- گذاشتن کمپرس سرد به روی گونه و چشم ها تاثیر شگرفی در کاهش تورم و کبودی صورت دارد. لازم به ذکر است تا 72 ساعت اول پس از عمل ، تورم و کبودی صورت رو به افزایش است و امری طبیعی می باشد. بنابراین نگران نشوید.
- شستشوی بینی خود را فراموش نکنید. این کار را با استفاده از سرم شستشوی مخصوص بینی انجام دهید.
- به مدت ده روز اسپلینت به روی بینی قرار دارد. در این مدت از خیس و مرطوب شدن آن خودداری نمایید.
- در ده روز اول که قالب به روی بینی شما قرار دارد ، سر خود را به صورت آرایشگاهی شسته و به هنگام استحمام سر خود را زیر دوش نگیرید.
- کنترل رژیم غذایی از مراقبت های مهم پس از عمل می باشد. در واقع بهتر است نمک و ادویه را حذف کنید. زیرا این مواد سبب افزایش تورم صورت و بینی می شوند.
- روز عمل و تا چند ساعت بعد از ترخیص تنها مایعات بنوشید و از خوردن مواد غذایی حتی فرنی خودداری کنید. تا 5 روز اول تنها از مواد غذایی نرم و آبکی میل نمایید.
- تا یک ماه به صورت طاقباز بخوابید و به کمک چند بالش سر خود را بالا تر از حد معمول قرار دهید.
- از انجام کار های سنگین خودداری نمایید.
- تمرینات ورزشی خود را به ماه ششم بعد از جراحی بینی موکول کنید.
- خنده خود را کنترل کرده و از صحبت کردن با صدای بلند خودداری نمایید.