جراحی بینی ترمیمی

هر آنچه درباره جراحی بینی ترمیمی باید بدانید

جراحی بینی ترمیمی یا جراحی بینی ثانویه با هدف اصلاح و بازسازی ایراداتی که در اثر جراحی اولیه در بینی فرد ایجاد شده یا از ابتدا در بینی افراد وجود داشته و جراح قادر به برطرف کردن کامل آن ها نبوده است، صورت می گیرد.

موارد زیادی در به دست نیامدن نتیجه دلخواه از جراحی بینی اولیه یا ایجاد برخی مشکلات در بینی موثر بوده و فرد را ناگزیر به اقدام به جراحی ترمیمی بینی می کنند که از این میان می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • نداشتن دقت لازم جراح
  • عدم برخورداری از مهارت و تجربه کافی جراح
  • عدم شناخت کافی جراح از آناتومی بینی

بنابراین می توان گفت که یکی از عوامل موثر در مطلوب بودن یا نبودن نتیجه جراحی، پزشک و میزان تجربه و مهارت او می باشد لذا در انتخاب جراح بینی خود دقت کنید.

جراحی بینی ترمیمی

دلائل زمینه ساز انجام جراحی بینی ترمیمی

به طور کلی ، علل مختلفی وجود دارد که به دنبال آن ممکن است ؛ افراد مبادرت به انجام جراحی ثانویه نمایند.

در ذیل به رایج ترین این موارد اشاره شده است :

  • غیرطبیعی شدن نوک بینی
  • مصنوعی شدن فرم بینی
  • غیرقرینه شدن سوراخ های بینی
  • عدم تقارن بینی ( کج شدن بینی )
  • بروز اختلالات تنفسی حاد
  • و مواردی از این قبیل

نکاتی در رابطه با جراحی بینی ترمیمی

اشخاصی که قصد انجام جراحی بینی ثانویه را دارند می بایست نکات زیر را مورد توجه قرار دهند:

  • توقعات منطقی و واقع بینانه از این جراحی داشته باشید.
  • پیچیدگی جراحی بینی با هر بار انجام آن بیشتر خواهد شد.
  • چهارچوب بینی باید سالم باشد تا بتوان جراحی دیگری را بر روی آن انجام داد. در برخی موارد چهارچوب بینی به حد کافی سالم نبوده و به همین علت نمی تواند جراحی دیگری را تحمل کند. در چنین حالتی افراد می بایست زمان بیشتری برای جراحی بینی ثانویه صبر کرده یا به طور کلی از انجام آن صرف نظر کنند.

چرا باید یک سال برای جراحی بینی ترمیمی صبر کرد ؟

برای اینکه ایرادات موجود در بینی برطرف شود لازم است تا جراح بینی به ساختار آن دسترسی داشته باشد که این امر تنها با جدا کردن پوست از اسکلت غضروفی-استخوانی امکان پذیر است. با این کار در بینی زخم هایی ایجاد می شود که برای جراحی بینی مجدد لازم است زخم ها به طور کامل بهبود یافته و پوست به اسکلت زیر خود متصل شود، این امر نیازمند گذر زمان بوده و بعد از یک سال اتفاق می افتد.

از طرفی بینی بعد از جراحی ورم داشته و همین مسئله موجب بزرگ به نظر رسیدن بینی و دیگر قضاوت های نادرست در رابطه با آن می شود. تورم بعد از حدود 1 سال به طور کامل فروکش نموده و پس از آن شکل و فرم نهایی قابل مشاهده خواهد بود. به همین دلیل بهتر است افراد پس از گذشت یک سال از جراحی بینی اولیه برای ترمیم بینی خود اقدام کنند.

تکنیک های جراحی بینی ترمیمی

جراحی ترمیمی بینی ، با دو تکنیک رینوپلاستی باز و رینوپلاستی بسته قابل انجام است که با توجه به شرایط بیمار و صلاحدید جراح ، یکی از تکنیک های مذکور انتخاب خواهد شد.

  • جراحی ترمیمی بینی با تکنیک باز : در مواردی که بینی جهت اصلاح ، نیاز به تغییرات ساختاری و گسترده داشته باشد ، این روش اجرا می شود.

در روش باز ، برش هایی در بخش بیرونی بینی ( کلوملا ) زده می شود ؛ سپس پزشک به کمک ابزاری خاص ، پوست بینی را از روی بخش کلوملا بلند کرده و اقدام به اعمال تغییرات مورد نظر خود می نماید.

  • جراحی ترمیمی بینی با تکنیک بسته : این روش عموما در مواردی که نیاز به ایجاد اصلاحات مختصر و جزئی وجود داشته باشد ؛ مورد استفاده قرار می گیرد.

در روش بسته ، برای دسترسی به ساختار بینی هیچ گونه برشی در خارج بینی ایجاد نمی شود و کلیه برش ها در داخل بینی لحاظ می شوند.

مراقبت های بعد از جراحی بینی ترمیمی

افرادی که جراحی بینی ترمیمی انجام داده اند ؛ غالبا با این پرسش روبرو خواهند بود که بعد از این عمل جراحی ، ملزم به رعایت چه بایدها و نبایدهایی خواهند بود ؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت که افراد بعد از جراحی بینی ترمیمی نیز همچون سایر اعمال جراحی بینی ، طی دوره نقاهت این عمل جراحی به منظور بهتر سپری شدن پروسه بهبودی و کسب نتایج قابل قبول و مطلوب از آن ، باید مراقبت های بعد از عمل را به درستی رعایت نمایند.

از این رو در ادامه برخی از مهم ترین دستورالعمل های مراقبتی پس از جراحی بینی را شرح داده ایم.

  • به طور کلی افراد جز در موارد خاص ، در همان روز جراحی بینی از مرکز جراحی ترخیص می شوند.
  • داروهای تجویز شده را طبق دستور و به درستی مصرف نمایید و از مصرف خودسرانه دارو پرهیز فرمایید.
  • تا 2 روز بعد از عمل بینی باید به خوبی استراحت نموده و پس از آن می توانید انجام امور روتین خود را از سر بگیرید. ( استراحت مطلق بیش از این بازه زمانی می تواند سبب ایجاد اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و بروز یبوست شود )
  • طی روزهای اولیه پس از عمل بینی ؛ از خم کردن سر و انجام کارهای سنگین و پر فشار که سبب افزایش گردش خون در سر و صورت شده و موجب تشدید تورم بینی می شود و همچنین رفت و آمد در فضاهای شلوغ که احتمال برخورد ضربه به بینی را تشدید می کند ؛ جداً اجتناب کنید.
  • در ساعات ابتدایی بعد از جراحی بینی به دلیل این که هنوز تاثیر ماده بیهوشی از بین نرفته است ، ممکن است حالت تهوع داشته باشید ؛ قاعدتا مصرف غذاهای سنگین می تواند حالت تهوع شما را بدتر کند ؛ از این رو طی روزهای اولیه بعد از عمل بینی ، صرفا مایعات و غذاهای رقیق و نرم به مصرف برسانید.
  • تا 7 روز بعد از جراحی بینی ( تا زمانی که پانسمان بر روی بینی قرار دارد ) باید از استحمام و شستن صورت بپرهیزید.

توجه داشته باشید در صورتی که نیاز به استحمام و شستن موهای تان داشتید ؛ می توانید با کمک فردی دیگر و با خم کردن سر خود به سمت عقب ، نسبت به شستن موهای تان اقدام کنید. ( روشی که در آرایشگاه ها متداول است )

جراحی بینی ترمیمی

سایر مراقبت های مهم بعد از جراحی بینی ترمیمی

  • بروز کبودی و ورم در نواحی اطراف بینی و چشم ها از عوارض بدیهی جراحی بینی به شمار می رود که برای جلوگیری از افزایش آن می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • همچنین در راستای پیشگیری از ازدیاد ورم و کبودی ناشی از جراحی بینی ، توصیه می شود از خوردن غذاهای پرنمک و پر ادویه بپرهیزید.
  • از آن جا که تثبیت فرم جدید بینی ، نیاز به گذشت زمان دارد ؛ توصیه می شود تا چند وقت پس از عمل بینی از خنده های شدید ، حرف زدن طولانی و به طور کلی کارهایی که عضلات صورت را تحت الشعاع قرار داده و می توانند در فرم نهایی بینی تاثیر سوء بگذارند خودداری کنید.
  • حداقل تا 2 هفته بعد از جراحی بینی ، باید مصرف سیگار ، قلیان و الکل را به طور کامل متوقف سازید ؛ زیرا این موارد می توانند موجب ایجاد اختلال در فرآیند ترمیم زخم های ناشی از عمل شده و به طولانی شدن دوره نقاهت جراحی بیانجامند.
  • تا 2 هفته پس از عمل بینی باید از مصرف داروهای حاوی آسپرین همچون بروفن و ژلوفن خودداری کنید ، چرا که این داروها فرآیند خونرسانی را با اختلال مواجه ساخته و می توانند ریسک خونریزی را تشدید کنند.

سخن پایانی

جراحی ترمیمی بینی در حقیقت یک عمل مجدد یا ثانویه می باشد که در راستای ترمیم ظاهر یا عملکرد بینی فردی که پیشتر یک رینوپلاستی ناموفق را تجربه نموده ، صورت می پذیرد.

این جراحی در صورتی انجام می شود که به علل مختلفی بعد از جراحی اولیه ، اختلالی متوجه بینی شده باشد یا این که فرد از نتیجه عمل اول خود ناراضی باشد.

طبعا جراحی بینی ترمیمی در مقایسه با جراحی اولیه ، از پیچیدگی بیشتری برخوردار بوده و به دقت بیشتر جراح نیازمند است ؛ از این رو توصیه می شود افرادی که مترصد انجام جراحی ترمیمی هستند بدین منظور به یک جراح مجرب و متخصص در این زمینه مراجعه نمایند.

زیرا به طور کلی در اعمال ترمیمی و اصلاحی ، محدودیت هایی وجود دارد که در پی آن ها ممکن است نتیجه جراحی با کیفیتی که مد نظر  است حاصل نگردد.

لذا افراد باید درک کافی از این موضوع داشته و انتظارات معقولی از نتیجه جراحی ترمیمی داشته باشند.

دکتر مریم رستمی ، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن می باشند که از ایشان می توان به عنوان یکی از بهترین جراحان بینی استان اصفهان یاد کرد.

دکتر رستمی ، در حوزه کاری خود جزو پیشتازان بوده و بهینه ترین نتایج را از انواع جراحی بینی برای مراجعین خود به ارمغان می آورند.

شهروندان محترم اصفهانی در صورت تمایل به انجام رینوپلاستی یا جراحی بینی ترمیمی می توانند با اطمینان خاطر به مطب دکتر رستمی مراجعه نمایند.

نظرات بسته شده است.

Call Now Buttonتماس با دکتر